Lampjes

Prachtige nachtlampjes voor in de kinderkamer! Laat je kleintje rustig inslapen met een gezellig lampje.

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Lampjes

Waarom een nachtlampje?

 

In principe heeft een baby geen nachtlamp nodig. Hij kent de angst van donker nog niet.
Een peuter vanaf een jaar of twee zou bang kunnen zijn van enge beesten of spoken. Dan is een nachtlampje misschien wel een goed idee. Neem er zeker één met een heel zacht licht. De kamer moet niet helemaal verlicht worden. Nog beter is een lampje dat vanzelf na een tijdje uit gaat, zo slaapt je kind in met een beetje licht en is het volledig donker wanneer hij/zij slaapt.
Een nachtlampje kan ook nuttig zijn voor als je als ouder 's nachts nog naar je kindje moet om voeding te geven of voor als het ziek is. Dan word je ukje niet wakker van een groot licht. In dit geval moet het nachtlampje blijven branden. Zorg dan zeker voor een zeer zwak licht. Verder zijn er ook nachtlampjes die puur decoratief zijn. Meestal zijn ze gegeerd bij iets oudere kinderen. Ze branden dan dikwijls gewoon 's avonds voor de gezelligheid. 

Zijn nachtlampjes ook geschikt voor bij een baby? 

Nachtlampjes bestaan er in verschillende soorten. De meeste nachtlampjes worden gebruikt voor op de babykamer of kinderkamer. Ze geven een zacht licht waardoor de kamer tijdens het inslapen niet pikdonker is en ze gaan meestal na een tijdje vanzelf uit. Deze lampjes worden uit de buurt van de baby gezet. Ze zijn niet geschikt om door de baby of peuter bediend te worden!