Loopwagens

Wat Leuk! Een houten loopwagen zorgt binnen en buiten voor plezier. Heb je al gekozen welke loopwagen je wil kopen? We helpen je graag. Zo zijn er de leuke wheely bugs, diertjes op 4 wieltjes, je rolt er het hele huis mee rond! Je moet zelfs nog niet kunnen stappen om al volop plezier te maken met deze vriendjes. De "Crazy doggy" van Janod is niet alleen een beetje gek, maar het is ook een erg handige houte loopwagen! Hij heeft een bakje vooraan om al je speelgoed in mee te nemen en je leert er mee stappen. Een extra voordeel zijn de speciale wielen van dit soort loopwagens, er zit een rubberen bandje onder zodat ze geen enkel ondergrond beschadigen in huis!

Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
 1. Houten loopwagen van Janod
  € 139,95
 2. Wheelybug tijger Small
  € 74,95
 3. ABC blokkenwagen cocoon
  € 78,99
 4. Wheelybug Varken
  € 74,95
 5. Wheelybug Muis Small
  € 74,95
 6. Wheelybug Egel
  € 84,95
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Loopwagens

Vanaf welke leeftijd kan een houten loopwagen?

Vanaf je kind zich begint recht te trekken aan stoelen en kasten (dit is vanaf ongeveer 8 à 9 maanden) kan je hem een loopwagen aanbieden. Kies in dit geval een loopwagen waarbij je de wielen kan blokkeren. Wanneer je kindje zelfstandig kan staan (dit is ongeveer vanaf 11 à 12 maanden) kan je een loopwagentje nemen met vrij rollende wielen.

Hoe helpt een houten loopwagen om te leren stappen?

Een loopwagen is een karretje op 4 wielen met een duwbeugel op peuterhoogte. Het zwaartepunt ligt laag zodat het loopwagentje stabiel is. Staat je kleine uk al stevig op zijn beentjes kan je een loopwagentje kiezen zonder rem. Je kindje gebuikt dan het loopwagentje dan als steun bij het stappenKan je kleine spruit nog niet zelfstandig staan maar begint hij zich aan alles recht te trekken, kies dan voor een loopwagen met rem. Hierbij kan je de wielen meer of minder blokkeren zodat de wagen niet meteen gaat rollen wanner je kindje zich eraan op trekt. Bij deze houten loopwagens is het gewicht en het zwaartepunt zo berekend dat je beginnende stapper niet achterover slaat wanneer hij zijn evenwicht verliest

De meeste loopwagentjes hebben een grote bak waarin je kindje zijn knuffel of enkele poppen of blokken in kan leggen. Andere loopwagens hebben dan weer heel wat extra activiteiten zoals deze gereedschapsloopwagen van Janod. Dit maakt het leren stappen nog leuker.