Houten speelgoed

Houten speelgoedHouten speelgoed, dat ziet er niet alleen mooi uit, het is bovendien ook nog eens degelijk, veilig en leuk! Daarom is het meestal een goed idee om houten speelgoed online te kopen. Bij Kiki zijn we grote fan van houten speelgoed. We hebben dan ook enorm veel leuke spullen in hout, van treinsporen tot poppenhuizen, tot speelgoedwinkeltjes en ja, zelfs houten badspeelgoedMaar is houten speelgoed altijd beter? Nee, dat niet. Er is best speelgoed van kunststof of metaal dat even goed is, maar heel dikwijls scoort op kwaliteitsniveau de houten variant toch beter. Uiteindelijk is hout een natuurlijke grondstof en als het speelgoed op een juiste manier gemaakt is dan is houten speelgoed veel veiliger. Bovendien gaat het dikwijls generaties lang mee, da's dan weer goed voor het milieu!

Hier kan je ook veel ecologisch speelgoed vinden. Houten speelgoed is op zich meestal al beter voor onze planeet. Met ecologisch speelgoed bedoelen wij al het speelgoed dat gemaakt is van ofwel gerecycleerd materiaal ofwel duurzaam materiaal dat gerecycleerd kan worden. Zo hebben wij speelgoed dat gemaakt is van gerecycleerde tapijten (loopfietsjes van Wishbone), drankkartons (speelgoed van Green Toys), het afval van rubberbomen (Plan Toys) en het afval van suikerriet (Biobuddy) en speelgoed uit een duurzaam hout (FSC) en van polypropyleen (Quut) dat zeer sterk is en nadien gerecycleerd kan worden. Van al deze voorbeelden zijn de verpakkingen ook gemaakt van karton, zonder plastic.

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 336

per pagina
 1. Mijn eerste school
  € 59,99
 2. Houten drukfiguur clown pet
  € 4,99
 3. Houten drukfiguur clown muts
  € 4,99
 4. Houten duwfiguur varken
  € 4,99
 5. Houten duwfiguur paard
  € 4,99
 6. Houten duwfiguur hond
  € 4,99
 7. Loopwagen 'Drakenbox'
  € 119,99
 8. Houten potje appelmoes
  € 3,50
 9. Houten notenmix in netje
  € 6,99
 10. Houten inlegpuzzel Savanne
  € 14,99
 11. Houten kassa Tender Leaf
  € 33,99
 12. Houten country meubelset
  € 41,99
 13. Houten parkeergarage van PlanToys
  € 129,99
 14. Houten hijskraan set van PlanToys
  € 99,99
 15. PlanToys vormenstoof Orchard
  € 39,99
 16. Punch & drop van PlanToys
  € 39,99
 17. PlanToys moeren en bouten
  € 29,99
 18. Mijn eerste camera
  € 17,99
 19. Sorteer- en tel cups
  € 26,99
 20. GSM, mijn eerste telefoon
  € 16,99
 21. Pull along muzikale beer
  € 59,99
 22. Houten sensorische rammelaars
  € 26,99
 23. Houten doktersset PlanToys
  € 39,99
 24. Pull along krokodil regenboog
  € 31,00
 25. Houten kookplaten
  € 37,99
 26. Houten pot en pan
  € 24,99
 27. Houten poppenbed van By Astrup
  € 98,00
 28. Haba rammelaar regenboog
  € 14,99
 29. Houten krat voor speelgoedfruit
  € 4,99
 30. Houten inlegpuzzel 'Toucanco'
  € 13,99
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 336

per pagina
Houten speelgoed

Waarom houten speelgoed?

Houten speelgoed kar met kind

In de eerste plaats omdat het leuk is. Het voelt voor een kind warmer aan, is veel natuurlijker en geeft meestal meer mogelijkheden. Het is dan ook veel ecologischer. Er moeten toch bomen voor gekapt worden, hoor ik? Nu ja, dat hangt er vanaf. Zo maakt PlanToys bijvoorbeeld gebruik van het "afval" van rubberbomen. Deze werden sowieso gepakt voor het rubber maar nu wordt de rest ook gebruikt. Bovendien is ons speelgoed voorzien met het FSC label, dat wil zeggen dat het hout afkomstig is van duurzame bosbouw. Ja, we kunnen wel zeggen dat ons houten speelgoed ecologisch verantwoord is.

Houten speelgoed is eveneens ook tijdloos.  Denk maar eens aan het speelgoed van je grootouders, dat lkijkt nog sterk op het speelgoed van nu in onze webshop. De kans dat de volgende generatie ook hiermee zal spelen is dus groot. Dat heeft niet alleen met het design te maken (dat veel langer mee gaat) maar uiteraard ook met de kwaliteit. Dergelijk speelgoed gaat nu eenmaal minder snel stuk.

Is er ook houten speelgoed voor een kind van 1 jaar?

Houten speelgoed is er voor alle leeftijden, ook voor zeer jonge kinderen. Bij kinderen onder de drie jaar is het nog belangrijker dat het hout van goede kwaliteit is. Dit wil zeggen, het mag niet splinteren en de hoeken moeten mooi afgerond zijn. Beukenhout, tropisch hardhout en rubberwood worden hiervoor het vaakst gebruikt. De belletjes rammelaar van PlanToys is mooi glad en goed afgerond afgewerkt. De verf geeft niet af en is uiteraard niet giftig. Het hout dat gebruikt wordt voor de badbootjes is gerecycleerd van takken en wortels van de rubberboom. Het wordt vermalen en vermengd met natuurlijke, niet giftige gom. Het kleuren gebeurt tijdens het proces. Hierdoor is het hout door en door gekleurd en kan het niet afgeven. Het voordeel van hout voor erg jonge kinderen is dat het aangenaam warm aanvoelt, eenvoudige vormen heeft waardoor je als kind niet overprikkeld wordt en dat het tijdloos is. 
Voor een kind van 1 jaar hebben we grappige loop- of duwstokken, trekdieren, stapelspellen, loopwagens en zoveel meer.

Kiki, slimme keuze. Eenvoudig houten speelgoed online kopen.

Houten speelgoed online kopen bij Kiki is een goede keuze. We hebben immers veel, heel veel verschillende speelgoed. Daarnaast kijken we ook steeds of ons speelgoed wel aan onze strenge eisen voldoet. We durven onze kwaliteit gersut garanderen met 100 dagen retourrecht. Toch niet helemaal zeker? Je kan in onze webshop ook gewoon achteraf betalen als je dat graag wil. En tot slot: geef je speelgoed als cadeau? Dan kan je 't gratis laten inpakken in leuk papier!

We zijn wel fan van houten speelgoed

Het is geen gehiem, we hebben echt wel een boontje voor speelgoed van hout. Dat bewijst ook onderstaande video.