Knikkerbanen

Een houten knikkerbaan kopen? Slim idee. Hier ga je nooit spijt van krijgen. Knikkerbanen zijn er immers voor het leven. Bij Kiki kiezen we voor knikkerbanen die generaties lang meegaan, zoals de banen van Cuboro bijvoorbeeld. Je kan er alle kanten mee uit en je maakt het zo uitdagend als je zelf wil. Het is bovendien niet enkel leuk als kind, maar ook voor papa's en mama's en opa's en oma's is het steeds opnieuw een schot in de roos.

Van hoog naar laag sorteren

28 producten

per pagina
 1. Kullerbü Melodieuze domino
  € 89,99
 2. Zig & Go knikkerbaan 'Culbuto'
  € 12,99
 3. Zig & Go knikkerbaan 'Fork'
  € 19,99
 4. Zig & Go knikkerbaan 'Dring'
  € 24,99
 5. Kullerbü 'Kegelboerderij' van Haba
  Normale prijs € 59,95 Aanbiedingsprijs € 45,00
 6. Haba verbindingsstukken Kullerbü
  € 11,95
 7. Kullerbü witte racewagen van Haba
  € 11,95
 8. Kullerbü rode racewagen
  € 12,99
 9. Kullerbü Draaiwissels van Haba
  € 18,95
 10. Kullerbü uitbreiding Hellingen
  € 22,95
 11. Kullerbü Rotonde
  € 24,95
 12. Kullerbü ziekenwagen van Haba
  € 12,99
 13. Starterset houten knikkerbaan
  € 44,95
 14. Grote basisdoos houten knikkerbaan
  € 87,95
 15. Kullerbü politiewagen van Haba
  € 11,95
 16. Ballenbaan 'Tac boum pom'
  € 52,99
 17. Ballenbaan 'Roulatou'
  € 26,99
Van hoog naar laag sorteren

28 producten

per pagina
Knikkerbanen

Voor welke leeftijd kan ik een houten knikkerbaan kopen?

Houten knikkerbaanKnikkerbanen bestaan er al voor peuters. Dit zijn de eenvoudigere ballenbanen waarbij de knikkers vervangen zijn door grote ballen van ongeveer 3 cm doorsnede. Groot genoeg dus dat ze niet in een keelgat kunnen verdwijnen. Haba ontwikkelde een speciale reeks ballenbanen voor peuters: de rollebollebanen. Cuboro heeft een reeks ontworpen 'Cugolino' met echte knikkerbanen voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit zijn banen die perfect aansluiten op de banen voor oudere kinderen, maar sommige elementen zijn langer zodat je de knikker kan blijven volgen. Dit maakt het gemakkelijker om zelf een baan te maken. Voor kinderen vanaf 4 à 5 jaar zijn er de houten knikkerbanen uit de reeks van Quadrilla van het merk Hape. Deze hebben ook langere stukken, je kan ook hier de knikker blijven volgen. Quadrilla heeft een aantal gekleurde bouwelementen waarbij elke kleur voor een bepaalde knikkerbaanuitsparing staat. Zo zijn alle gele blokken hetzelfde, alle rode hetzelfde enz. De houten knikkerbanen van Cuboro zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar zijn zeker ook uitdagend voor volwassenen! Bij Cuboro werk je uitsluitend met even grote houten kubussen waar telkens 1 of meerdere banen uitgefreesd zijn. Door een combinatie van meerdere blokken krijg je ontzettend veel mogelijkheden. Zo kan de knikker op of door een blok rollen. De knikker kan zo 2 keer dezelfde blok gebruiken. Met Cuboro kan je lange  knikkerbanen maken op een compacte plaats.

Er zijn houten knikkerbanen van Haba, Quadrilla, Cuboro… welke kies ik nu?

Voor kinderen vanaf 2 jaar is er maar 1 soort knikkerbaan geschikt: de Kullerbü van Haba.
Voor kinderen waarbij de constructie en de uitdaging belangrijk zijn zij de Cuboro knikkerbanen ideaal. Cugolino voor ingenieurs vanaf 3 jaar, Cuboro voor  bollebozen vanaf 6 jaar. Cuboro is niet goedkoop, maar biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Elke blok is exact even groot en heeft 2 of 3 uitsnijdingen voor de knikker.
Quadrilla knikkerbanen zijn een mooie compromis van uitdaging en plezier. Bij de Quadrilla banen kunnen de knikkers een zeer lange weg afleggen door de unieke draaikolken. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. 
De klassiekje houten knikkerbanen van Haba geven plezier in bouwen en spelen. Door het grote aanbod in uitbreidingen en basispakketten maak je je knikkerbaan zoals jij het wilt. Deze knikkerbanen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 

Waarom een knikkerbaan van hout kopen? Waarom is dit een goed materiaal?

Houten knikkerbanen gaan zeer lang mee. Hierdoor heb je tijd genoeg om te sparen voor superlange banen of veel uitbreidingen. Zo wordt het alsmaar leuker. Bovendien zijn onze houten knikkerbanen vervaardigd uit hoogwaardig FSC hout, meestal uit het duurzame, bijzonder sterke  beukenhout. Het hout van de Cuboro-banen wordt 100% gecontroleerd gekapt in de Zwitserse bossen. Door een knikkerbaan van hout te kopen denk je dus ook aan het milieu!

 

Kiki kiest ook voor de houten knikkerbanen van Cuboro

Cuboro is een knikkerbaan merk met zo'n hoge kwaliteit dat nog nooit evenaard is. De banen bestaan uit kubusvormige blokken van allemaal dezelfde grootte, toch zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast is het ook erg stevig én met respect voor mens en aarde geproduceerd. De knikkerbanen zijn zo compact dat ze echt erg uitdagend en spannend zijn. Ook ouderen kunnen hier erg veel plezier aan beleven! Hoe het systeem precies werkt zie je in onderstaand filmpje.