Speelgoed met bijtring

Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
 1. Activiteitenknuffel kat Lulu
  € 34,95
 2. Grijpspeeltje plopbloem
  € 7,99
 3. Activiteitenkubus Jack
  € 22,99
 4. Bijtspeeltje kikker van Haba
  € 7,99
 5. Grijpspeeltje ster van Haba
  € 7,99
 6. Rammelaar Noppi van Haba
  € 9,99
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Speelgoed met bijtring

Waarvoor dient speelgoed met een bijtring?

Wanneer je kindje veel op zijn knuffeltje begint te knabbelen of met zijn vingertjes meer in zijn mondje zit dan normaal, dan is er veel kans dat zijn eerste tandjes aan het doorkomen zijn! Helaas zorgt dit dikwijls voor pijn en soms voor jeuk. Een bijtring brengt dan soelaas. Een bijtring is gemaakt van een stevig, maar zacht materiaal, meestal met wat structuur. Het bijten op een bijtring  helpt het tandvlees soepeler te maken waardoor de tandjes gemakkelijker kunnen doorkomen. Veel bijtringen hangen aan een speeltje of leuke knuffel. dan heb je twee in één!

Bijtringen zijn er in verschillende materialen: rubber, plastic, PP (polypropeen) en TPE (thermoplastisch elastomeer), zilver en hout. Wij geven de voorkeur aan PP en TPE , dit is aangenaam, voelt zacht aan maar is hard genoeg voor de training van het tandvlees en is betaalbaar en is ftalaten en BPA vrij.

 

Is speelgoed met een bijtring niet giftig, gevaarlijk?

 

Uiteraard mag speelgoed met een bijtring niet giftig zijn en er mogen geen splinters of kleine stukjes afkomen. Daarom verkiezen wij bijtringen van een duurzame kunstsof (Polypropeen en thermoplastisch elastomeer). Deze zijn stevig en zijn gekleurd tijdens het productie. Ze bevatten geen Ftalaten en BPA's.