Peuterspeelgoed

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 114

per pagina
 1. 5 eendjes op te vissen
  € 19,99
 2. Magneetspel 'bosvrienden' van Haba
  € 19,99
 3. Houten inlegpuzzel Savanne
  € 14,99
 4. PlanToys vormenstoof Orchard
  € 39,99
 5. Punch & drop van PlanToys
  € 39,99
 6. PlanToys moeren en bouten
  € 29,99
 7. Mijn eerste camera
  € 17,99
 8. Pull along krokodil regenboog
  € 31,00
 9. Houten inlegpuzzel 'Toucanco'
  € 13,99
 10. Houten visspel, Tropic
  € 16,99
 11. Houten rallye van Janod
  € 39,99
 12. Mix en Match badpuzzel
  € 14,99
 13. Visspel van Janod
  € 16,99
 14. Xylofoon 'vogel'
  € 24,99
 15. Trekdier kameleon van Janod
  € 19,99
 16. Houten vormenspel van Janod
  € 17,99
 17. Mijn eerste houten mozaïek
  € 24,99
 18. Stapelspel 'Jungledieren'
  € 22,99
 19. activiteiten tafel Sweet Cocoon
  € 71,99
 20. Pop Lian 30 cm van Haba
  € 29,99
 21. Stapelspel 'Boerderij' van Haba
  € 17,99
 22. Set superberoepen van Lilliputiens
  € 13,00
 23. Magisch badpaneel Fiesta
  € 10,50
 24. Magisch badpaneel Safari
  € 10,50
 25. Magnetische, houten trein van Tegu
  € 46,99
 26. 42 magnetische blokken Sunset
  € 122,99
 27. 24 magnetische blokken Sunset
  € 73,99
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-32 van 114

per pagina
Peuterspeelgoed

Waar moet ik op letten bij het kopen van peuterspeelgoed?

Een peuter is een kind van 1 tot ongeveer 3 jaar. Dit betekent dat hij volop op ontdekking gaat. Hij steekt dus ook van alles in het mondje om te proeven. Het speelgoed mag dus alvast geen kleine onderdelen hebben die kunnen loskomen voor het inslikgevaar en de gebruikte materialen mogen niet giftig zijn

Een peuter zet zijn eerste stapjes. Alle hulpmiddelen hiervoor zijn dus een goede investering voor je peuter. Let er bij een loopwagentje op dat het zwaartepunt laag ligt, dat maakt het wagentje stabieler en dat het niet te snel vooruit rolt . Houten loopwagens zijn heel geschikt. 

Trekdieren en duwstokken zijn altijd leuk en stimuleren je ukje om meer te stappen. 

Voor de motorische ontwikkeling, zowel de fijne als grove motoriek is er heel wat speelgoed op de markt. Let er op dat alle acties goed uitvoerbaar zijn en niet overprikkelen. Een of enkele activiteiten per speelstuk zijn meer dan voldoende. Laat je kind de tijd nemen een bepaald materiaal te testen en de actie uit te proberen. Een hamerbank en een vormenstoof zijn ideaal voor de jongste peuters. De 2 à 3-jarigen beginnen te imiteren. Hen kan je gerief voor een keuken, winkeltje of gereedschap om te schroeven en te timmeren geven. Ook hierbij opletten voor kleine onderdelen! Een eerste pop of trein is ook prima. Wij hebben poppen speciaal voor peuters. De babypoppen van corolle hebben het ideale formaat (30 cm) voor de kleine moedertjes. Let er op dat je kindje de kleertjes gemakkelijk zelf aan- en uit kan trekken bij je pop.

De magneetjes van de peutertreinen, zoals de "brio mijn eerste trein" zijn extra beveiligd met een afdekkapje, de sporen zijn heel eenvoudig en de treinen hebben leuke, frisse kleurtjes. Deze treinen zijn volledig compatibel met de Brio treinen voor de oudere kinderen.

Hou je peuter goed in de gaten wanneer hij speelt. Zo merk je al snel of het om een bouwer of speler gaat en of hij van beweging houdt of liever stil van alles zit te bestuderen. Of verzint je kindje graag hele scenes en verkleed hij/zij zich graag? Als je dit kan ontdekken bij je kind wordt het vast gemakkelijker om speelgoed te kopen dat hij/zij leuk vindt. Je mag gerust je kind stimuleren om van alle soorten speelgoed te ‘proeven’, maar forceer het niet kost wat kost om dingen te bouwen als hij/zij liever met auto’s of poppen speelt.

Uit welke materialen is er peuterspeelgoed?

Peuterspeelgoed kan uit houtkartonkunststof of stof bestaan of een combinatie ervan. Houten speelgoed voelt aangenaam warm aan, is sterk en is minder modegebonden. Het hout moet wel van goede kwaliteit zijn, het mag zeker niet splinteren. Beukenhout en rubberhout zijn ideaal. Neem altijd houten speelgoed waarvan het hout een FSC label draagt. Hiervan zijn we zeker dat het hout gecontroleerd gekapt wordt zodat er geen boom teveel omgehakt wordt. Wij hebben ook houten speelgoed waarbij alles van de (rubber)boom gebruikt wordt, ook de resten (wortels en takken) die vroeger verbrand werden. Dit speelgoed heeft dus ook een ecologische waarde. PlanToys vermaalt die resten en vermengt die dan met een natuurlijke gom. Het kleuren gebeurt tijdens dat proces. Hierdoor kan er geen verf loskomen. Als het hout van het speelgoed geschilderd is, zorg er dan voor dat het niet giftige verf is. Verf op waterbasis is ideaal (/houten-speelgoed/eendenfamilie-om-te-stapelen).

Karton wordt vaak gebruikt voor blokken of stapeltorens. Karton is lichtsterk en volledig afbreekbaar. Het karton voor peuters wordt wel geplastificeerd met ftalatenvrije PVC omdat peuters het speelgoed nog vaak in hun mondje stoppen

Soms is het beter dat speelgoed uit kunststof gemaakt wordt. Strandspeelgoed moet uiteraard tegen water en zand bestand zijn, maar mag ook niet teveel wegen. Polypropeen (of polypropyleen) is een bijzonder sterke kunststof die BPA en Ftalatenvrij is, niet giftig dus en is ook chemicaliën-, hitte- en UV-bestendig, zoals de ballo van QUUT. De kleur blijft ook mooi behouden

We hebben bij Kiki nu ook speelgoed voor in bad van neopreen, dat is het stof dat ook voor duikerspakken gebruikt wordt. Het is lichtsnel droog en kan gewassen worden.

Stoffen peuterspeelgoed zijn vaak knuffels. Stof voelt zacht aan en geeft geborgenheid. Bovendien bestaan er zoveel verschillende soorten en kleuren stof dat het ook de ontwikkeling van het gevoel van je kindje stimuleert. Ook het zicht krijgt extra prikkels. Natuurlijk kan je bijzonder mooi speelgoed maken met stof. De combinatie van verschillende soorten en bedrukkingen kan tot originele creaties leiden wat ook het gevoel voor esthetiek bevordert.